Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

NeoCube
Autor Správa
OdoslaťOdoslané: Ne Júl 26, 2009 5:27 pm 
Neprítomný
▲▲▲▲▲
Obrázok používateľa

Založený: Ut Aug 15, 2006 1:00 pm
Nějakou náhodou jsem narazil na netu na hračku která se jmenuje NeoCube a uplně mě nadchla:)...Je to několik vysoce magnetických neodymových kuliček se kterými se dá dělat spousta vylomenin:) Výborný relaxační prostředek, mylsím že by to mělo stát na stole každého 3D grafika :-D

Nedalo mi to a zkusil jsem si takovou hovadinku ve v-rayi :)

Obrázok

Jinak na youtube je k tomu hromada videí, jedno třeba zde: http://www.youtube.com/watch?v=gidumziw4JE

Re: NeoCube
OdoslaťOdoslané: Ne Júl 26, 2009 8:18 pm 
Neprítomný
▲▲

Založený: St Feb 13, 2008 3:16 pm
mne zatiaľ stačí inteligentná plastelína. 8)

OdoslaťOdoslané: Ne Júl 26, 2009 8:32 pm 
Neprítomný
▲▲
Obrázok používateľa

Založený: Ne Okt 05, 2008 2:40 am
Plastelínu jsem měl taky vypůjčenou a je to taky fajn věcička :) ale tohle si už obědnávám! :D úžasné, hlavně ty videjka mě dostaly... a konečně můžu dělat svoje vysněné magnet-pokusy :lol:

A ten render taky vypadá luxusně :wink:

OdoslaťOdoslané: Ne Júl 26, 2009 8:47 pm 
Neprítomný
moderátor
Obrázok používateľa

Založený: So Jan 07, 2006 2:54 pm
Je to už staršia, ale výborná vec. :rulez: :thumbsup:
Ostatne, čo viem, tak Furo to má už dávnejšie doma, tak sa ho spýtajte na názor ako profi usera :lmfao:

Chita: to nie sú neodymové magnetické guličky ale sú to neodymové magnety.
Neodymové magnety dokážu byť naozaj extrémne silné, takže pozor pri manipulácii s nimi.
Už na niekoľko cm spolahlivo fungujú no sú dosť krehké.
Takže pri "prilepení sa" z väčšej vzdialenosti sa tie magnety zvyknú na povrchu porušiť.
Magnety sa pokovujú väčsou vrstvou chrómu a medi na povrchu aby sa zlepšila odolnosť.... ale aj tak. :idea:

OdoslaťOdoslané: Ne Júl 26, 2009 9:03 pm 
Neprítomný
▲▲▲▲▲
Obrázok používateľa

Založený: Ut Aug 15, 2006 1:00 pm
Yy, inteligentní plastelínu tu mám taky, ale tohle mě chytlo daloko víc:))

Petull: Vím, vím, jen jsem to špatně napsal....Snažil jsem se toho o tom zjistit co nejvíc než jsem si to objednal:) Má to sílu jako bejk... A velký pozor dávám na mobily, kreditky, hodinky a tak podobně...A že jsou dost křehký už jsem taky četl....Už jsem si i všiml že na některých kuličkách jsou "otlaky" od těch sousedních....
Ale je to prostě pecka:)) Jinak díky za opravu mé nepřesné definice:)

OdoslaťOdoslané: Po Júl 27, 2009 12:37 am 
Neprítomný
administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Ut Mar 15, 2005 3:12 pm
Medaile: 1
Rhino3D.sk award (1)
nojo,ja sa priznám,že NeoCube už mám doma dosť dlho, je to fajn hračka.. objednával som priamo od Strong Force Inc, vtedy mali akciu "poštovné zdarma", trvalo to cca týždeň z juesej.. čo sa tých podrobností týka, tak neodýmové magnety nie sú pri tomto rozmere až také silné, pretože si treba uvedomiť,že akou silou sa priťahujú, takou sa aj odpudzujú.. zo začiatku som nevedel poskladať vôbec nič a nebyť všetkých tých videí, tak by som neveril,že to ide.. no ale postupom času sa to človek naučí a potom sa s tým už fakt dajú robiť divy. len treba zo začiatku trochu trpezlivosti a nevzdať to po prvých neúspechoch (prvú kocku som skladal asi hodinu a potom som ju dva dni nechcel rozobrať, lebo som myslel,že sa mi to už nikdy neporadí, chch) .. každopádne, keby sa tomu chcel niekto venovať ešte viac a príp. skúšať používať aj väčšie a silnejšie magnety, dá sa objednávať odtiaľto:
http://www.supermagnete.de/slo/index.php
napr. gule o priemere 2cm už musia byť fakt husté.. predpokladám,že tú kocku by už ani nešlo rozobrať.. preto sa odporúča pri tých väčších rozmeroch kombinovať neodýmové magnety a klasické nemagnetické guličky (keďže tie neodýmové dokážu zmagnetizovať všetky ostatné úplne dostatočne)

OdoslaťOdoslané: Št Jún 17, 2010 11:01 pm 
Neprítomný

Založený: Št Jún 17, 2010 10:57 pm
Ahojte..

ja som tuto hracku zakupila bratovi nedavno a bol z toho uplne nadseny :)
Rozmyslam, ze si objednam jednu aj pre seba. Len by ma zaujimalo, kde ste to kupovali. Ja to mam z http://www.ilemur.com/sk/ a som velmi spokojna.. Vyzeraju byt kvalitne a doslo to velmi rychlo.

dik

OdoslaťOdoslané: Št Jún 17, 2010 11:17 pm 
Neprítomný
administrátor
Obrázok používateľa

Založený: Ut Mar 15, 2005 3:12 pm
Medaile: 1
Rhino3D.sk award (1)
teraz sa už dajú kúpiť prakticky kdekoľvek, dokonca aj na progamingshope.. keď som kupoval ja, objednával som priamo z oficiálnej stránky neocube.com, vtedy bolo free shipping worldwide a prišlo to za necelý týždeň.. inak, rôzne veľkosti a tvary sa dajú nájsť napr. tu: http://www.supermagnete.de/slo/index.php

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 8 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.