Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 

render time při použidí displacementu a vysokého rozlišení
Autor Správa
OdoslaťOdoslané: Ut Júl 20, 2010 10:47 am 
Neprítomný
▲▲▲▲▲
Obrázok používateľa

Založený: Ut Aug 15, 2006 1:00 pm
Druhý, poměrně zásadní problém je, neskutečně dlouhý rendertime při použití displacementu (např. koberec) a puštění renderu na velké rozlišení (dejme tomu 4000 px). Takovýto obrázek bez koberce s displacementem jsem schopný spočítat cca do 4 hodin.....Stejná scéna jen s kobercem na kterém je displacemnet neproběhla ani za dva dny (!) a to šlo pouze u kusový koberec kdesi pod postelí. Že je pomalejší průběh light cache při použití displacementu a o něco delší celkový výpočet jsem si zvykl, ale tohle je extrémní. Všiml jsem si, že při použití displacementu na takovéto rozlišení se zpomalý i finální výpočet na plochách které displacement neobsahují (stěny, podlahy...).
Při rozlišení dejme tomu 1200 px ale problém není, výpočet se o něco prodlouží, ale není to nic drastického....
Nemá někdo nějakou radu, postřeh nebo nápad kde by mohla být chyba, či jak se tomuto vyvarovat?

Re: render time při použidí displacementu a vysokého rozlišení
OdoslaťOdoslané: Pi Sep 03, 2010 6:37 am 
Neprítomný

Založený: St Dec 27, 2006 3:35 pm
Ja mám skúsenosti, ale zatial veľmi malé. Takže skúsim poradiť inak.
Urobil som dva obrásky:
1) V materiáloch v Displacement som v Common zadal Multiplier hodnotu 20. V options v Displacement som zadal hodnotty EL(pix) 1 a Amout 1.
2) V materiáloch v Displacement som v Common zadal Multiplier hodnotu 1. V options v Displacement som zadal hodnotty EL(pix) 1 a Amout 1.

Je to mapované na kvádri o hrúbke 2mm.
Na výšku koberca to nemalo absolútne vpliv, iba na čas ktorý sa predĺžil o skoro 2min.

Prílohy:
Komentár súboru: 1) V materiáloch v Displacement som v Common zadal Multiplier hodnotu 20. V options v Displacement som zadal hodnotty EL(pix) 1 a Amout 1.
Koberec s 20 vyska Le 1 a Am 1.jpg
Koberec s 20 vyska Le 1 a Am 1.jpg [ 34.39 | Zobrazená 34 krát ]
Komentár súboru: 2) V materiáloch v Displacement som v Common zadal Multiplier hodnotu 1. V options v Displacement som zadal hodnotty EL(pix) 1 a Amout 1.
Koberec s 1 vyska Le 1 a Am 1.jpg
Koberec s 1 vyska Le 1 a Am 1.jpg [ 34.42 | Zobrazená 33 krát ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.